Esprit is een modemerk met bekendheid over de hele wereld. Grappig is dat de oorsprong van Esprit ligt in een oud Volkswagen busje: Susie en Doug Tompkins verkochten kleding vanuit een Volkswagen busje en gebruikten hun appartement als hoofdkantoor. Susie verzorgde het creatieve gedeelte en Doug regelde de financiën. Et voila, het merk Esprit was geboren. Door de jaren heen is het bedrijf enorm gegroeid tot een van de grootste kledingfabrikanten ter wereld. Toch zijn ze wat betreft de kleding dicht bij de basis gebleven en staat het merk nog steeds voor creatieve en duurzame kleding. Ben jij ook fan van het merk Esprit? Dan is het goed nieuws dat er regelmatig een kortingscode Esprit voor jou open staat. Als er een geldige kortingscode in omloop is dan zul je deze hier terug vinden.

Momenteel is er helaas geen geldige kortingscode van Esprit in omloop maar kun je wel shoppen in de Sale die oploopt tot wel 70% korting!

>>Ga nu naar Esprit voor tot 70% korting

esprit kortingscode

Het ontstaan van Esprit: lovestory vanuit een hippie busje

Het begon allemaal in de jaren zestig met een love story. Susie en Doug deelden dezelfde passie voor kleding en natuur en besloten na een half jaar al te gaan trouwen. Vijf jaar daarna zetten ze het merk Esprit op vanuit een Volkswagen busje. Toen ze steeds groter werden, namen ze personeel aan om hen te helpen. De open houding en zorgzame spirit van toen kwamen erg terug in hun werkwijze. Ze zorgden goed voor het personeel en nodigden hen uit voor dingen als rivier raften en culturele events. Ook was Esprit een van de eerste modemerken die zich bezig hield met eco-vriendelijke materialen en duurzaamheid.

Things haven’t changed. Nu het bedrijf groot is geworden, zien we de duurzaamheid en het ecologisch bewustzijn nog steeds overal in terug. Zo is het bedrijf gestopt met het zandstralen van denim, omdat dit slecht schijnt te zijn voor de gezondheid van medewerkers van Esprit. Ook bedrijven als G-star en WE volgden dit voorbeeld. Deze bewustheid wat betreft kleding is niet het enige wat het bedrijf doet. Ook besparen ze op energie en minimaliseren ze schadelijke broeikasgassen.

susie and doug tompkins

“If it’s not inspring, it’s not Esprit”

De eerste kleding van Susie Tomkins ontwierp ze voor haar vriendinnen. Ze wilde dat de kleding leuk en inspirerend was maar vooral ook dat zij zich er prettig in voelden. Dit is nog steeds een van de basisprincipes van het merk. Deze styles that make you feel good worden bijvoorbeeld mogelijk gemaakt door de duurzaamheid. Naast duurzaamheid vindt Esprit het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Op deze manier ontstaat er trendy kleding met kwaliteit.

De kleding die je bij Esprit kan shoppen bestaat uit fijne basics met kwaliteit en classy items. Kleding die zowel lekker zit, maar die ook geschikt is voor op je werk of in vrije tijd. Op de afbeelding hieronder staat een selectie uit de collectie van Esprit. Mijn favoriete items uit de collectie van Esprit zijn de jurkjes en de sjaals. De jurkjes zijn super vrouwelijk en chic en de sjaals hebben altijd hele leuke prints.

kleding

 

Oliviero Toscani & Gisele Bündchen

Esprit heeft een flink aantal grote namen op haar lijstje staan wanneer het gaat om samenwerken. Zo werkte het modemerk bijvoorbeeld samen met topmodel Gisele Bündchen en fotograaf Oliviero Toscani. Wanneer het gaat om reclame maken, doet Esprit dit ook op een bewuste en ‘echte’ manier. In de reclamecampagne The Real People (door Oliviero Toscani) probeerde het merk de democratisering van mode te dramatiseren, door medewerkers en consumenten van Esprit als model te nemen.

De keuze van modellen past ook bij het bedrijf. De reclame foto’s van Gisele Bündchen voor Esprit stralen de ontspannen sfeer uit van het merk. Dit nog naast dat de kleding super is en de schoonheid van Gisele helemaal naar voren komt in de foto’s.

gisele bundchen for esprit

Eenvoudig winkelen op Esprit.nl

Als je op zoek bent naar gebruiksvriendelijkheid, zit je wel goed met de webshop van Esprit. Je kan bijvoorbeeld kleding zoeken aan de hand van de laatste trends in het zoekmenu. Deze trends worden ondersteund door leuke vormgeving en foto’s en daaruit kan je meteen weer inspiratie opdoen voor je eigen outfits.

 

Ook kan je bij Create your look je outfit samenstellen op een model. Super handig, want zo zie je meteen hoe de kleding valt die je graag zou bestellen. Het model waar je je outfit op samen stelt is ook te wijzigen. Zo kan je heel goed zien of je een misser maakt met een bepaalde kleur, of succes. De Create your look lijkt veel op de paskamer van H&M, waar veel online shoppers al fan van zijn (inclusief ik).

 

Esprit wonen

Naast kleding verkoopt Esprit ook woonartikelen. Deze artikelen hebben voornamelijk te maken met stoffen, het bedrijf verkoopt (nog) geen meubels e.d. De kussens en gordijnen zijn in ieder geval zeker een aanrader.

 

Kijk altijd eerst voor een kortingscode Esprit

Kortom Esprit biedt inspirerende, trendy en kwalitatieve kleding waarin jij je goed voelt. Daar betalen veel fashionistas graag wat meer voor, maar van kortingen en sale wordt iedereen gelukkig. Ook de verzendkosten zijn aantrekkelijk, je betaalt maar €0,95 om een bestelling bij jou thuis te laten bezorgen.

Was je al fan van Esprit of ben je nieuwsgierig geworden na dit bericht? Surf dan snel naar de webshop en vergeet niet te kijken of er kortingscode Esprit is!