Budget items – kledinglijn ByDanie

Danie Bles kledinglijnDanie Bles is niet te missen in de modebusiness.  Ze is dé sterrenstyliste van Nederland. Zo kleedt ze onder andere Sylvie Meis, Yolanthe Sneijder-Cabau en Leontien Borsato. Daarnaast heeft Danie een eigen online magazine: ByDanie. Ze werd vooral bekend door haar aanwezigheid bij het televisieprogramma Shownieuws, waar ze over mode vertelde. In 2012 won Danie de Sky Radio Powervrouwen Award voor beste zakenvrouw.

Toch is deze powervrouw nog niet te stoppen; amper drie weken na haar bevalling lanceerde ze ook nog eens een eigen kledinglijn, dat ook de naam ByDanie kreeg én opende ze een maand later haar eigen ByDanie Vintage Store. Een echte powervrouw dus. Het zit duidelijk in de familie, want ook zusje Chantal Bles is een succesvolle styliste en personal shopper.

ByDanie kledinglijn

Danie heeft een heel eigen stijl en dat komt ook duidelijk terug in haar kledinglijn. Zelf noemt ze de lijn ‘typisch Danie’. Er wordt veel gebruik gemaakt van metallic en de kledingstukken zijn goed te combineren. Volgens Danie kun je de kledingstukken combineren met Chanel, maar ook met H&M. Naast kleding worden er ook bikini’s, tassen, schoenen en sieraden verkocht. Heb je niet veel te spenderen? De prijzen liggen erg uiteen, zo heb je al een T-shirt voor € 49,95 maar kost een jasje al snel € 299.

Danie Bles & Sylvie

Plagiaat

Hoewel Danie veel positieve reacties heeft gekregen en haar kledinglijn als een trein loopt heeft ze de afgelopen weken flink wat kritiek gekregen. De styliste slash designer wordt namelijk beschuldigd van plagiaat. Haar kledinglijn zou stukken bevatten die te veel lijken op de collecties van wereldberoemde designers als Moschino en Isabel Marant. Een aantal jasjes lijken exact op de designeritems en ook een riem lijkt een regelrechte kopie. Danie Bles liet weten dat ze ontwerpen nooit letterlijk zou kopiëren maar dat ze zich absoluut laat inspireren door andere designers. Ook meldt ze dat de kleding van hetzelfde seizoen is en dus niet eens gekopieerd kán zijn. “Dan zou ik in hun atelier geweest moeten zijn”, vertelt ze.

ByDanie kledinglijn

Sinds eind juli ligt de ByDanie kledinglijn in de winkels en kun je het online shoppen op de website ByDanie.nl . Wat vind jij van de ByDanie kledinglijn?

Comments
  1. Noelle

    Ik vind het echt afschuwelijk lelijke kleding met belachelijke prijzen en de kopie is bijna nog duurder dan het origineel.

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *