Budget Items – Het Hoedje

Vorige zomer zagen we veel rieten hoedjes op straat en vooral op het strand. Het hoedje is namelijk ideaal om op het strand te dragen tegen de zon. Daarnaast staat het ook nog onwijs hip en maakt het je outfit helemaal af. De rieten hoedjes zien we deze zomer nog steeds erg veel, maar ook de zogenaamde ‘stetson hoeden’ gaan we steeds meer in het straatbeeld zien. Dit zijn de wat nettere hoeden die vaak van stof gemaakt zijn.

Celebs Hat-1Rosie Huntington-Whiteley, Miranda Kerr en Jessica Hart met een hoed.

Geschiedenis van het hoedje

De geschiedenis van de hoed gaat heel ver terug. Sinds de ijstijd bedekt de mens zijn hoofd. Hoeden waren eerst een vorm van bescherming tegen bijvoorbeeld vallende voorwerpen en verwondingen. Al snel werd de hoed een accessoire dat status, traditie en stijl uitdrukte. Hoeden zijn door de jaren heen erg veranderd op basis van mode en stijl. Vroeger kon men zien wie bij welke groep hoorde op basis van zijn of haar hoed. Tegenwoordig betekent een hoed niet zo veel meer en is het een mode item geworden. De enige gebeurtenis waar de hoeden nog bijzonder zijn, is met Prinsjesdag wanneer het altijd weer een verrassing is, wat de meest bijzondere hoed is.

De hoed tegenwoordig

Tegenwoordig zijn hoeden een accessoires geworden om de outfit af te maken. Celebrities die veel hoeden dragen zijn Blake Lively, Miranda Kerr en Rosie Huntington-Whiteley. Blake en Rosie werden meerdere keren met de stetson hoed gespot, terwijl Miranda meer voor het rieten hoedje gaat. De rieten hoeden zijn leuk om naar het strand te dragen in combinatie met shorts, sandaaltjes en een luchtige top. De stetson hoed is meer een hoed om in de stad te dragen en te combineren met bijvoorbeeld een skinny jeans, hakken en een blouse. Ben jij ook nog op zoek naar een leuke hoed? Ik heb een paar fashionable modellen bij elkaar gezocht!

Hoedje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Rieten hoed van Nelly 2. Donkergroene hoed van Topshop 3. Stetson hoed van Supertrash via Fashionchick 4. Bordeaux rode hoed van ASOS 5. Rieten hoed met bandje van Topshop

Comments
 1. Ania

  amazing hat!! 🙂

 2. Evey | Style Spy

  Superleuk! Ik zoek een floppy hat zonder riet onder de 50 euro. Heb jij goeie tips? XX

 3. Ashley

  Ik wil ook nog eens een hoedje kopen, alleen moet ik nog kijken wat voor.

  Leuk artikel :3

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *