Budget Looks – Grote Oorbellen

caraEen statement maken met je uiterlijk zien we de laatste tijd steeds vaker. Je kunt dit doen met een opvallend kledingstuk maar ook met een aparte haarkleur of bijzondere accessoires. Hoewel de statement kettingen super hot zijn kun je ook een statement maken met grote oorbellen.  Kleurig, chic, of met grappige vormen. Het kan allemaal. Hier een overzichtje met de do’s en don’ts van deze trend.

 

Do’s

Veel kleur
Zo lang als de zomer nog duurt, mogen we experimenteren met felle kleuren. Vrolijk een simpel zwart jurkje op met neonkleurige hangers en je outfit is zo goed als af. Ook kleuren als oranje en diepzee blauw doen het goed. Ben daarnaast niet bang om meerdere kleuren in één oorbel te combineren!

statementoorbellen1
Nelly: €27,95 / H&M: €6,95 / Topshop: €37,02

Rekening houden met gezichtsvorm
Omdat grote oorbellen zo goed opvallen is het belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm. De oorbellen kunnen namelijk de illusie geven dat je gezicht breder lijkt of juist smaller. Kies als je een rond gezicht hebt bijvoorbeeld voor langwerpige oorbellen, deze laten je gezicht langer en dunner lijken. Wanneer je een langwerpig gezicht hebt, kies dan juist voor breda en ronde oorbellen. In dat geval zorgen de oorbellen ervoor dat je gezicht breder lijkt.

‘Earcuffs’
Ook al gespot bij celebs als Cara Delevingne, Alicia Keys, Doutzen Kroes en Sienna Miller. Het is een soort ketting voor je oor, met meestal een grote hanger. Leuk om te weten is dat je voor de earcuff niet altijd een gaatje voor een piercing nodig hebt. Hieronder drie toffe en goedkope earcuffs!
earcuffs

Modemusthaves: €16,95 / River Island: €4,00 / H&M: €3,95

Opletten met drukke outfits
Eigenlijk heel logisch, maar let op wat je bij de oorbellen aantrekt. Trek geen drukke print aan bij oorbellen met veel verschillende kleuren en let op met andere accessoires. Wanneer je bijvoorbeeld een kleurrijke statement ketting bij enorme hangers aan doet, lijk je al snel op een kerstboom.

Don’ts

Enorme oorringen
Let op met oorringen. Als je te grote oorringen draagt, wordt dit al snel ordinair. Celebs als Beyonce en Rihanna komen er weliswaar mee weg, maar kijk eerst goed of deze trend je echt staat voordat je een misser begaat.

Één oorbel dragen
Een tijdje geleden is dit een trend geweest. Een grote oorbel in één van je oren, niets in het andere oor. Laat deze trend voor wat het is geweest en doe het niet. De trend laat het toe dat we gewoon lekker twee grote oorbellen dragen!

Te zware oorbellen
Grote oorbellen zijn dan wel gaaf, maar let op met te zware oorbellen. Je gaatjes kunnen er van gaan zweren en in het ergste geval scheuren ze in. Gelukkig zijn er genoeg grote oorbellen gemaakt van licht materiaal, zodat je ze gerust de hele dag in kan houden (zonder pijnlijke oren).

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *