DIY – Haren vlechten

Ik weet als geen ander hoe het is om een bad hair day te hebben. Ik heb namelijk vreselijk moeilijk haar, omdat ik een slag in mijn haar heb, maar het is geen mooie slag. De stijltang is daarom mijn beste vriend. Het is alleen zo slecht voor je haar, dus ik probeer het zo min mogelijk te doen, hoewel dat niet altijd makkelijk is. Wanneer ik weet dat het slecht weer wordt, doe ik bijna altijd een vlecht in mijn haar. Bij regen heeft het toch geen zin om te stijlen, want de slag is dan zo weer terug. Mijn haren vlechten vind ik ook heel leuk om te doen en sinds ik de vissengraat geleerd heb, doe ik het steeds vaker. In deze DIY zal ik jullie aan de hand van filmpjes van Lauren Conrad vertellen hoe jij je haren kan vlechten bij een bad hair day. In het eerste filmpje zie hoe Lauren het doet en in de andere twee geeft ze de instructies.

De vissengraat vlecht

Bij een gewone vlecht sla je drie plukken haar om elkaar heen. Bij een vissengraat is dit anders. Hier gebruik je twee plukken haar en sla je kleine plukjes over elkaar heen. Verdeel je haar door midden, pak vervolgens een klein plukje haar van de rechterkant en kruis deze naar de binnenkant van de linkerkant. Doe dit ook aan de andere kant en herhaal dit constant. Op deze manier maak je een vissengraat. Is het toch nog niet helemaal duidelijk geworden? Lauren Conrad legt het je uit in een tutorial!

De vissengraat vlecht door Lauren Conrad

De invlecht

De invlecht is een vlecht die je heel vaak ziet en is de basis van veel andere varianten vlechten. Begin met de vlecht door een klein plukje bovenop je hoofd te pakken en maak drie plukken met haar. Begin met een vlecht en pak tijdens het vlechten steeds een plukje haar van de zijkanten. Herhaal dit totdat je al je haar gebruikt hebt en je haar is ingevlochten.

De schoudervlecht

Wil je op een makkelijke manier je haren vlechten, omdat je bijvoorbeeld haast hebt? Maak dan een schoudervlecht. Pak al je haar en maak aan een kant de vlecht. Als je een iets rommeligere vlecht wilt, kan je op het eind rustig aan de vlecht trekken. Op die manier wordt de vlecht wat rommeliger en nonchalanter. Als je het eenmaal door hebt, is haren vlechten eigenlijk heel erg makkelijk.

Haren vlechten Blake

Je haren vlechten kan ook op andere leuke manieren. Lauren heeft nog twee filmpjes over de Milk Maid vlecht en de Franse vlecht.

Comments
 1. Anouk

  Ik vind de vlecht (en de haren) van Blake zo mooi!! Soms vind ik een vlecht wat kinderachtig…maar op een goede manier is hij prachtig!

 2. Anita

  Ik hou van vlechten, mijn haar is nog te kort. Kan niet wachten tot het weer wat langer is! Super easy als je inderdaad een bad hair day hebt!

  X
  http://www.fashion-attacks.com

 3. MARJOLEIN

  Ik vind de vissengraat vlecht ge-wel-dig!

  WITH LOVE,
  MARJOLEIN | NEVER TOO POLISHED.COM

  I’M COMPETING IN FOLLOW FASHION’S BLOGGER BATTLE & YOUR VOTE WOULD HELP. THANKS A LOT!

 4. Tessa

  Gevlochten haar staat zo lekker zomers en nonchalant!

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *