Budget Tips – Voorkom Een Miskoop

We maken het allemaal wel eens mee, een miskoop. Die ene gewaagde felgroene outfit leek een ontzettend goed idee in het pashokje. Ergens in je achterhoofd hoorde je wel al een stemmetje: ‘felgroen is wel best moeilijk te matchen he….’ Maar nee. Jij en je koopdrang negeren het stemmetje. Je bent momenteel  bruin van de zomer zon  en met die neon groene kleur oogt je teint nog iets bruiner. Voor je het weet heb je het felgroene item afgerekend en belandt hij voorgoed achter in je kast. Een miskoop, hoe voorkom je het en wat doe je als je er dan toch een begaat?

miskoop

Kim Kardashian in een ehm.. bloemetjesgordijn bij het MET gala

Weet wat bij je past
Trends kunnen best extreem zijn. De ene keer zijn fluoriserende kleuren in, dan weer een hyperactieve hartjes print. Het is best makkelijk om dan een miskoop te begaan. Probeer er goed bij stil te staan of dit iets zou zijn wat in jouw garderobe past. Draag je normaal vooral neutrale kleuren? Kijk uit met het kopen van dat felgroene gevaarte. Je kan in dat geval beter gaan voor een neutrale kleur met felgroene details en toch de trend volgen.

Ga niet shoppen tijdens je maandelijkse periode
Ehm, wat? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaker miskopen begaan tijdens hun menstruatie. Naast stemmingswisselingen en vreetbuien, werken onze shopping brains blijkbaar ook niet helemaal zo als het hoort in deze maandelijkse periode. Nadat we de miskoop zijn begaan, voelen we ons dan ook nog eens extra schuldig door alle hormonen. Gewoon lekker thuisblijven dus als het weer zo ver is.

miskoop

Zou Kate Moss last hebben gehad van haar hormonen toen ze deze outfit shopte?

Shop de goede maat, ook als die net te kleine top 50% korting heeft
Niets is zo onflatteus als te kleine kleding en niets is zo sexy als kleding die goed past. Meer of minder kan ik er niet van maken. Koop geen broek die net te klein is omdat je ’toch wel wat kilo’s gaat afvallen komende weken’. Voor je het weet ligt die broek een jaar achterin je kast en voel je jezelf schuldig omdat de kilo’s er nog steeds niet vanaf zijn. Als je twijfelt, neem je beste vriendin mee en laat je adviseren. Luister niet naar opdringerige verkoopsters die je vertellen dat je die veel te strakke broek nog wel uitloopt, want ‘hij staat je wel echt beeldig hoor!’  Te strak is te strak.

Maak een lijstje voordat je gaat shoppen
Ben jij ook zo iemand die naar de stad gaat en vervolgens de hele winkel wel leeg zou willen kopen? Maak een lijstje voordat je gaat shoppen. Voor je het weet kom je anders weer thuis met het zoveelste korte jurkje wat je pas volgend jaar aantrekt op vakantie, want in Nederland is het voorlopig even geen weer daarvoor. Bedenk van tevoren wat je budget is en schrijf aan de hand daarvan op wat je nog nodig hebt. Ook is het handig om er wat winkels bij te schrijven waar je denkt dat je die items zeker (voor een goed prijsje) kan scoren.

Toch een miskoop?
Geeft niks, 90% van de vrouwen begaat ze en de meesten van hen ook nog eens minimaal een keer per maand. Of je nou last van je maandelijkse periode  had of ondanks je aandachtig opgestelde lijstje toch ‘ontoerekeningsvatbaar’ werd toen je al die leuke kleding zag, miskopen zijn op te lossen. Verkoop ze op marktplaats, geef ze aan een vriendin die het wel leuk vindt, breng het terug met de bon of ga aan het customizen. Je hoeft je miskoop niet te verstoppen in de donkerste hoek van je kast, want er zijn meer dan genoeg oplossingen.

Wat is jouw grootste miskoop ooit en bega je er vaak een? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen!

Comments

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *