Budget Tips – Die felbegeerde designerbroek toch iets te strak? Thats all in the game

Toen fashionondernemer Dyanne Beekman anderhalf jaar geleden voor haar promotietoer van haar gelijknamige merk winkels door het hele land bezocht, werd al snel duidelijk: veel winkels kampen met overvolle reserves. Samen met haar partner en ex-C&A topman Frans ten Berge bedacht ze voor dit probleem een oplossing. Inmiddels verkoopt hun website modeveiling.nl stukken van meer dan 156 verschillende merken en werken ze samen met Volendamse sterren.

Modeveiling.nl“I’ve spent $40,000 on shoes and I have no place to live? I will literally be the old woman who lived in her shoes!” In deze woorden van Sex and the City’s hoofdpersonage Carrie Bradshaw kunnen vast vele van ons zich vinden: ondanks een laag banksaldo toch per se dat ene designerstuk willen kopen. Gelukkig zijn daar vandaag de dag allerlei oplossingen voor. Zo zijn er verschillende websites die modestukken veilen, waarvan modeveiling.nl er een is. Deze site biedt enerzijds stukken van populaire merken als SuperTrash en HugoBoss, maar heeft anderzijds ook exclusieve designerstukken van bijvoorbeeld Marc Jacobs en Viktor & Rolf in de aanbieding.

Natuurlijk, de keuze is veel beperkter dan in een gewone webshop, maar dat maakt volgens managing director Frans ten Berge de bezoekers niet uit. “Sommige bezoekers zijn zo fanatiek aan het bieden dat ze het artikel uiteindelijk kopen met maar tien procent minder van de originele prijs. Maar dan heb je wel een felbegeerd item binnengesleept.”

Voor Frans en Dyanne was het opzetten van een online modeveilingplatform anderhalf jaar geleden een logische keuze. Frans: “Er is een tendens gaande waarbij alle offline verkoop verschuift naar online verkoop. En anders dan in andere landen heerst in Nederland een echte veilingcultuur. Daarbij hebben ondernemers het lastig. Op deze manier komen we hen tegemoet.”
Frans verwijst naar de promotietour van Dyanne voor haar eigen merk. Voor deze tour trok Dyanne met haar stylisten door heel het land en stuitte daarbij op overvolle reserves van de winkels waar zij haar collectie presenteerde. Frans: “Soms stonden de reserves letterlijk tot in de wc. We vonden het toen hoog tijd om deze ondernemers te helpen.”
Maar de stukken die Modeveiling aanbiedt, komen niet alleen van ondernemers. Ook retailers, agenten, fabrikanten en merken sturen stukken op. “We houden zelf geen voorraad”, legt Frans uit. “Wij zijn alleen het platform. En het aanbod wordt bepaald door vraag en aanbod. Hebben wij een bepaald stuk al vier keer te koop aangeboden maar wordt het niet verkocht, dan sturen wij de leverancier een mailtje of we het moeten blijven aanbieden of niet.”

Om hun website een gezicht te geven, vroegen Frans en Dyanne of Volendammers Jan Smit en Nick & Simon samen met Dyanne mensen willen enthousiasmeren voor de site. Als goede vrienden van het stel vonden zij dit geen probleem zo wint de veilingsite steeds meer naamsbekendheid.
De stukken op modeveiling betreffen echte A-merken en zijn niet goedkoop. Retouneren kan niet, maar daar is de koper aan gewend, vertelt Frans. “Thats all in the game. Het kan bij geen enkele veilingsite, dus onze bezoekers zijn er aan gewend. Ze weten dat ze geen recht van retour hebben.” Toch wordt er wel eens een uitzondering gemaakt. “Een tijdje geleden kregen we een berichtje van iemand die het verkeerde artikel opgestuurd had gekregen. We hebben toen toch gekeken hoe we dit konden oplossen. Uiteindelijk hebben we een vergelijkbaar stuk in haar maat voor haar gevonden.”

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *