Budget items – De Oversized Jas

De oversized jas, een fashion item wat we heel veel terug gaan zien deze herfst en winter. Op de catwalk zagen we hem bijvoorbeeld al bij designers zoals Dior, Max Mara en Chanel. In ieder geval is niets te gek wanneer het gaat om deze trend. We zagen ze met leuke prints, in alle kleuren en met materialen zoals bont. Kortom: de oversized jas moet eind dit jaar in je kast hangen! In dit artikel geef ik een overzichtje van trendy jassen waarmee je zeker gebakken zit. Daarnaast bespaar je er ook nog eens geld mee, want helaas zit je bij dit soort jassen al snel boven de €150.

oversized jas

Wat zijn de trends?

De oversized jas is natuurlijk al een trend op zich, maar deze is te combineren met meerdere trends. Op de catwalk van Chanel, Dior en Max Mara zien we de bijvoorbeeld al allerlei verschillende kleuren en materialen. Wanneer je deze jas gaat aanschaffen, zit je zeker goed met (ossenbloed) rood, luipaard print, militair, ruitjes print of wit.

1. (ossenbloed) rood
Met de kleur rood brengen we wat warmte in de koude winter. Het is een mysterieuze en sexy kleur die je outfit super vrouwelijk maakt. We zien zowel fel rode kleuren, als de donkere kleur ‘ossenbloed’. Fel rood staat niet iedereen, ga dan voor deze donkerdere variant. Maak je outfit af met zwarte high heels.

ossenbloed jas

Zalando van €129.95 voor €94.95

2. luipaard print
De luipaard print was deze zomer al overal te zien, maar ook deze herfst en winter blijft hij volop in trek. Trek de aandacht met een statement jas met luipaard print. Super sexy en lekker warm, vooral als je een variant van nep bont kan scoren! Draag een zwart bij de jas voor een toffe look.

luipaard

Topshop €79,00

3. militair
De militaire trend is weer terug. Denk hierbij aan jassen met gouden knopen, de kleur legergroen en legerprint. Met deze trend creëer je een stoere en uitdagende look. Met een militaire jas straal je gegarandeerd power uit.

militaire jasRiver Island €94,00


4. geruit
Geruite print? Niks ouderwets. Veel jassen deze herfst en winter zullen deze oldschool geruite patronen hebben. Draag de geruite jas voor een luxe look, maar met grovere ruiten kan je hem ook dragen als stoere jas. De grovere ruiten zien we terug in de grunge trend op de catwalks. 

ruit

Vero Moda van €159,95 voor €114,95


5. wit
Wit wordt meestal gedragen in de zomer, maar deze winter kom je met witte outfits van top tot teen goed voor de dag. Draag wit onder de jas voor deze ‘van top tot teen wit’ trend. Voor velen is dit misschien wat heftig. Combineer de jas dan bijvoorbeeld met pastel kleuren zoals zacht roze.

topshop

Topshop €58,00

Welke is jou favoriet?

Comments
 1. Lieze

  Mooie trend, ik vind de laatste jas erg mooi!

 2. Lizzy

  Ik vind de trend niet zo heel leuk, maar dat is smaak! De militair is mijn favoriet.

 3. Dorien

  Erg leuke trend dit! Primark heeft ook een mooie licht roze!

 4. Nina

  Toffe trend! weet alleen niet of zo’n wijd model mij staat!

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *