Celebrity Looks – Who doesn’t love de kleding van Maxima?

Kleding van MaximaSinds de Argentijnse schone in 2001 voet zette op Hollandse bodem, is heel Nederland massaal fan van Willem-Alexander’s liefje Máxima. Hoe kan het ook anders? Haar charme bracht een warme gloed over het Koningshuis en was tevens ook een boost voor het imago van Willem-Alexander. Máxima weet als geen ander hoe ze vrouwelijk, hip en stijlvol voor de dag moet komen. Hoe? Hoge halzen en een ceintuur om de taille. Get the look en shop de kleding van Máxima!

 

Privé

Máxima Zorreguieta, zoals de meisjesnaam van onze Koningin luidt, is geboren op 17 mei 1971 in Buenos Aires in Argentinië. Tijdens haar studie Economie werkt Máxima op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. in Buenos Aires en toont ze ook haar maatschappelijk betrokken kant door Engelse en Wiskunde les aan kinderen en volwassenen te geven. Na haar studie gaat ze in New York wonen, waar ze vice-president Latijns-Amerikaanse Instutionele Verkoop bij HSBC James Capel Inc. wordt.
In april 1999 ontmoet ze Willem-Alexander in de Spaanse stad Sevilla.  Een paar maanden later is het al serieus en gaan ze samen op vakantie en stelt ze de Prins voor aan haar ouders. Om dichter bij Willem-Alexander te wonen, neemt ze vervolgens een baan aan in Brussel, namelijk op het EU-kantoor van de Deutsche Bank. In 2001 komt Máxima naar Nederland en doet dan netjes als alle andere immigranten een inburgeringscursus . Datzelfde jaar wordt de verloving aangekondigd door Koningin Beatrix en een jaar later trouwen ze. Omdat haar vader een dubieus verleden heeft is deze niet aanwezig bij de bruiloft, wat een memorabel moment oplevert: de traan. Duizenden moeders en dochters huilen mee met Máxima als bandoneonspeler Carel Kraayenhof tijdens de kerkelijke inzegening het nummer speelt Adiós Nonino (‘Dag Vadertje’). En samen huilen schept een band. Vanaf nu af aan is iedereen fan van Máxima. Want niks is fijner als een menselijk voorbeeld. Zo is Máxima in 2001 betrokken bij aan aanrijding, omdat ze vergeten was een andere automobilist voorrang te verlenen. Of onhandige uitspraken als ‘De Nederlandse identiteit heb ik niet gevonden’ (Wat overigens goed bedoelt was door het veelzijdige karakter van ons land te onderstrepen). Kan allemaal gebeuren.
In 2003  bevalt Máxima van dochter Catharina-Amalia. Ook in 2005 en 2007 wordt ze moeder van een dochter. Op 30 april  2013 worden zij en haar man Willem-Alexander gekroond tot Koningspaar van Nederland.

 

Kleding van Máxima 3Style

Zijn er veel royalties schrikbarend dun, zo is Máxima het toonbeeld voor de vrouw met een realistisch postuur. Slank, maar toch met vormen. Wat we ook leuk vinden aan Máxima is dat ze haar haren niet altijd strak opgestoken heeft, maar vaak ook lekker los laat hangen. Als vrouw van de Koning moet ze natuurlijk wel netjes voor de dag komen, vandaar dat ze altijd een hoge hals draagt. Dit compenseert ze dan weer door haar onderbenen te laten zien in getailleerde jurken. Kiest ze voor een wijde outfit, dan neemt ze altijd een ceintuur om haar taille te benadrukken, erg ladylike! Voor de rest bestaat de kleding van Máxima veelal uit kleur, maar ook dit weet ze goed te doseren: draagt ze een kledingstuk in een opvallende kleur, dan is het effen. Kiest ze voor een wat meer sobere kleur, dan komt er wel degelijk een printje te pas. Van hoedjes zijn we over het algemeen niet zo’n fan. Maar ja, dat hoort erbij hé, als lid van het Koningshuis.


Get the look

Als inspiratiebron hebben we voor haar outfit gekozen tijdens de opening van het Woman Inc Festival afgelopen februari. Wij als gewone stervelingen kunnen deze business-women look prima dragen naar het werk of een personeelsborrel. Check hieronder hoe je de kleding van Máxima shopt!

MaximaTLFL

 

1. Top van Superstar via Wehkamp €31,95 

2. Kokerrok van Vanilia via Wehkamp €99,95

3. Rode pumps van Nelly €37,95

4. Burgundy riempje van New Look €6,99

5. Rood tasje van New Look €14,99

Comments
  1. Ania

    amazing heels!

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *