Celebrity Looks – Kate Moss Style

uitgelichte afbeeldingVandaag in Celebrity Looks: Kate Moss, het model dat na tientallen jaren nog steeds niet afgeschreven is als topmodel. Sterker nog: over een paar maanden is ze zelfs in de Amerikaanse versie van de Playboy te zien! We houden zo van Kate omdat ze anders dan andere topmodellen lekker menselijk is gebleven. Geen extensions en lagen make-up voor deze Engelse schone, Kate haalt een borstel door haar haren, doet wat mascara op en is goed om te gaan. Mislukte relaties, een verslaving, dronken vastgelegd worden op camera? Het gebeurde Kate Moss ook allemaal. Buiten de catwalk en achter de camera vandaan gaat Kate het liefst gehuld in een groene skinny jeans met een stoere top en blouse of jasje. Lees hieronder hoe jij je net zo kleed in de Kate Moss Style!

Carriére
Kate werd als 14-jarig meisje ontdekt toen ze rondliep op het vliegveld van New York. In een korte tijd werd ze bekend, maar lag ook onder vuur vanwege alle blote foto’s waarop ze te zien was. Toch leek het veelvuldig showen van haar ranke lijfje wel zijn vruchten af te werpen want op 18-jarige leeftijd werd ze gevraagd als gezicht voor ondergoed merk Calvin Klein. Kate bleef niet alleen het vaste gezicht van Calvin Klein, maar was ook jarenlang het gezicht van make-up merk Maybelline. En niet te vergeten de campagnes van Mango, waarin Kate ook bleef schitteren. Behalve deze drie grote namen heeft ze voor talloze andere merken model gestaan als Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace en ga zo maar door. Niet al deze klussen waren fotoshoots: Kate stond ook dikwijls als mannequin op de catwalk.
In 2007 kreeg ze haar eigen lijn bij de Engelse modeketen Topshop, genaamd Kate Moss for Topshop, geïnspireerd op haar eigen kledingstijl. Natuurlijk stond Kate ook (C) Corrine Day, Kate, 1990zelf model voor de kledinglijn, die verrassend goed bleek te lopen. Haar lijn hield ze daarom vier jaar lang. Na een tussenstop van twee jaar werd afgelopen week dat Kate dit jaar opnieuw een eigen lijn bij Topshop zal krijgen, die in meer dan veertig landen te koop zal zijn.
Voor een model is Kate erg klein. Op de website van haar modellenbureau Storm Agency staat dat ze 1.73 cm lang is, maar er gaan geruchten dat ze nog veel kleiner is. Sommigen zeggen 1.67 cm en anderen beweren zelfs dat ze maar 1.64 cm lang is.

Privé
Kate houdt wel van een feestje, maar geeft niet graag interviews weg, wat ervoor heeft gezorgd dat ze altijd een tikkeltje mysterieus is gebleven. Wat niet veel mensen bijvoorbeeld weten, is dat Kate een dochter heeft, die ze in 2002 samen kreeg met Jefferson Hack. Daarvoor had ze op 24-jarige leeftijd kreeg ze een relatie met acteur Johnny Depp. Iedereen was weg van het beroemde Amerikaanse/Engelse liefdeskoppel, maar na drie jaar kwam de relatie tot een eind en Kate ging naar een kliniek in Londen vanwege uitputtingsverschijnselen. Zo zou ze de laatste jaren alsmaar dronken zijn geweest, ook tijdens werkzaamheden als model (Grappig nieuwsfeitje :De ex-lovers zullen binnenkort trouwens weer samen te zien zijn, in de nieuwe videoclip van Paul McCartney). In 2005 komt Kate opnieuw in de problemen als ze al snuivend op de foto wordt gezet. Veel sponsors laten haar op dat moment vallen en even lijkt het erop dat dit, samen met de leeftijd van het model haar carrière de das om doet. Gelukkig geeft de Virgin Group – een Britse holdingsmaatschappij die 200 merken bezit – haar een tweede kans. Heerst er eerst nog twijfel onder modemerken over het inzetten van Kate als model met eventueel gevolg van imagoschade, een paar jaar later lijkt de modewereld haar het slippertje alweer vergeven te hebben.
In 2011 trouwt ze met gitarist Jame Hince, met wie ze ze dan al vier jaar samen is.

Kate Moss Style
Kate is niet zo van de glitter en de glamour. Ze staat bekend om haar stoere nonchalante look, die ze op de rode loper of een feestje inwisselt voor een elegante jurk of een kleurrijke pantalon. Kate Moss houdt het graag natuurlijk. Haar make-up is dan ook altijd bescheiden en aan extensions doet het model niet. We spotten haar vaak in een donkere skinny met een leren jasje of bontjas. Ook is Kate absoluut fan van enkellaarsjes, die haar outfit door een lekkere lange hak vaak weer elegant maken. Verder zijn donkere kleuren kenmerkend voor haar outfits. Kate loopt het liefst in grijs en zwart.

Kate moss  Kattt  katee  kate2  Kate3

 

Om je ook in de Kate Moss Style te wanen, heb ik geen skinny jeans gekozen, maar een look met een jurk van Saint Laurent. Natuurlijk wel met een leren jasje erover heen, zoals we van Kate gewend zijn.Kate Moss styleKate Moss stijl

 

1. Jurkje voor €26,96 via Asos

2. Pumps voor €31,90 via Forever21

3. Clutch voor €12,12 via Asos

4. Leather look blazer voor €119,95 via Wehkamp

 

Comments
  1. Ania

    I like hesr style 🙂

    Sheinside Giveaway – Win a $50 voucher

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *