Budget items – de catsuit

Velen zullen bij een catsuit denken aan een strak latex pakje wat niets aan de verbeelding over laat. De trend die nu echter weer op komt is gelukkig niet zo heftig. We zagen de trend op de catwalk voor de herfst en winter collecties voor 2013/2014. Ook is hij al gespot bij celebs als Rihanna, Mel B en Nicki Minaj. Een ding is zeker, deze trend is voor ladies met lef!

catsuits-221122_L

Pasvorm

Een ding is zeker, de pasvorm is super belangrijk bij deze trend. Evenals dit het geval is bij de bodycon dress. Omdat de catsuit ook zo strak is, is het belangrijk dat er geen onflatterende bobbels en kreukels zitten op plaatsen waar je ze liever niet hebt. Let dus goed op wat voor ondergoed je draagt en ga indien nodig dan ook voor corrigerend ondergoed. Door het dragen van corrigerend ondergoed ziet je silhouet er strakker en slanker uit.

Omdat de catsuit van zichzelf al een statement maakt is het net zo leuk om hem gewoon in het zwart of in een effen kleur te dragen. Dit zorgt voor een chique uitstraling en daarbij doet zwart je ook nog eens slanker lijken. Combineer het eventueel met een opvallende make-up, sieraden of draag er een opvallende tas bij. Voor de dare devils (waarvan Rihanna zeker een goed voorbeeld is) zijn er ook allerlei leuke prints. Een laatste tip: houd het basic wanneer je niet zeker bent over deze trend. Mode missers worden namelijk makkelijk begaan met de catsuit.
Hieronder staan de leukste catsuits van dit moment op een rij:
catsuits

1. Zwart met one-shoulder effect van Asos
2. Cut Out catsuit van Asos
3. Drukke prints van Topshop
4. Strapless met origami effect van Asos
5. Black & White mono print van Asos 

Hoe draag je hem?

Combineer de catsuit met een blazer en hakken, voor een classy look die ook geschikt kan zijn voor naar je werk. Prima optie om dit op vrijdag middag aan te trekken als je vanuit kantoor meteen door gaat om te borrelen in de stad. Extra pluspuntje, hakken liften je billen! Geen overbodige luxe wanneer je je waagt in een van de strakke catsuits… Ook kan je deze trend combineren met bijvoorbeeld sneakers, voor een look die meer casual en gewaagd is, net als die van Rihanna.

 
catsuit

Heb jij ook een catsuit/jumpsuit in je garderobe kast?

Post A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *